AMT Vakblad


Uitlaatsetje wil negentig partners

Klanten zoeken en vinden steeds meer op internet. Dat geldt ook voor onderdelen, zoals uitlaten en roetfilters. Dat hoeft helemaal geen gemiste omzet voor het garagebedrijf te zijn, want Uitlaatsetje, de grootste internet uitlatenspecialist, zoekt in Nederland en België montagepartners.

Prettycars is een webwinkel, dat zich richt op grossiers en garages en zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van uitlaten van goede kwaliteit tegen een lage prijs. Prettycars is vijf jaar geleden begonnen met de verkoop van reparatiesetjes voor uitlaten. De uitlaten hebben allemaal een CE-keurmerk en worden geleverd met drie jaar garantie. Prettycars koopt uitlaten per container in en kan daardoor snel tegen scherpe prijzen leveren. Particulieren die online op ‘uitlaat vervangen’ zoeken, komen bij www.uitlaatsetje.nl terecht, de website van Prettycars. De klant ziet wat de uitlaat voor zijn auto kost en kan die laten thuisbezorgen of bij Prettycars in Haaksbergen ophalen. Maar er is nog een mogelijkheid. Verreweg de meeste klanten kiezen voor de ‘plus’-optie om de uitlaat ook te laten monteren.


Persoonlijk contact

Het werkt heel eenvoudig. Prettycars zorgt dat een montagepartner in de buurt van de klant de bestelde uitlaatset monteert. Zo’n montagepartner is een universeel BOVAG-garagebedrijf, dat met Prettycars een partnerschap is aangegaan. Klanten betalen vooraf aan Prettycars en de garagebedrijven factureren de montagekosten achteraf aan Prettycars. Prettycars neemt telefonisch contact op met de klant en het montagebedrijf om de afspraak te maken en het kenteken te controleren, zodat zeker is dat de juiste onderdelen voor dat type auto klaarliggen. Het persoonlijke contact met de klant voorkomt fouten en het levert vertrouwen op; klanten weten nu zeker dat de juiste uitlaat bij het garagebedrijf klaarligt.


Tips bij montage

Een voordeel van de betaling vooraf is dat klanten zeker weten dat de montagekosten niet hoger uitvallen als een bout vastgeroest zit. Weliswaar kan laswerk of extra werkzaamheden extra in rekening worden gebracht, maar dat komt maar zelden voor. Prettycars heeft al tienduizenden uitlaten, katalysatoren en roetfilters verkocht en weet zodoende precies wanneer tegenvallers zijn te verwachten. De montagepartners worden in dergelijke gevallen gewaarschuwd en getipt. Als bekend is dat bij bepaalde auto’s ook de voorpijp vervangen moet worden, stuurt Prettycars die alvast mee; niet gebruikt kan het natuurlijk altijd weer terug. Overigens kan ook een beroep gedaan worden op een goede back-up leverancier, die eventuele extra onderdelen snel bij het garagebedrijf kan leveren.


Interessante voordelen

Via zoekmachines, blogs, advertenties en diverse online marketingactiviteiten zorgt Prettycars ervoor dat www.uitlaatsetje.nl bovenaan in de zoekresultaten staat. Ook de montagepartners worden in die ranking meegenomen. Het monteren van uitlaten voor Prettycars biedt garagebedrijven extra omzet in de werkplaats en creëert een ideale gelegenheid om ook APK’s en onderhoudsbeurten onder de aandacht te brengen. Ook fijn is dat montagepartners zeker weten dat klanten op de afgesproken tijd komen opdagen, want de klanten hebben immers al betaald.


Partners gezocht

Prettycars zoekt montagepartners en wil dit jaar doorgroeien naar negentig partners in Nederland. Vanaf deze zomer zal Prettycars ook in België montagepartners werven. Voorwaarde om mee te doen is dat de garagebedrijven vakmanschap moeten kunnen leveren. Het gaat vaak om oudere auto’s, dus moet er wel eens geïmproviseerd worden. Nog een voordeel: Prettycars levert weliswaar alle uitlaatdelen (plus katalysatoren, roetfilters en de juiste bouten en moeren), maar de montagepartners zijn niet verplicht die onderdelen bij Prettycars te bestellen. Al zal je ze niet snel elders goedkoper vinden.


WWW.UITLAATSETJE.NL OP ZOEK NAAR MONTAGEPARTNERS

 

© 2011 - 2024 Uitlaatsetje.nl gespecialiseerd in uitlaten katalysatoren en roetfilters. Laagste prijs en 3 jaar garantie. | sitemap | rss