Lambdasondes vervangen | Uitlaatsetje

Vraagt u zich af of de lambdasonde moet worden vervangen, of wilt u dit laten doen? Dan kunt u altijd bij Uitlaatsetje terecht, neem daarom nu contact op.

Wilt u uw lambdasondes vervangen? Deze ingreep is over het algemeen een die niet veel tijd vraagt. Daarentegen is het wel noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de toestand van de lambdasonde. Als deze defect is, betaalt u namelijk meer benzine, omdat u vaker moet tanken.

Wat doet een lambdasonde dan precies?

Door een lambdasonde wordt de hoeveelheid zuurstof gemeten in het uitlaatgas. Deze hoeveelheid wordt doorgegeven, op basis waarvan wordt bepaald hoeveel brandstof de motor nodig heeft.

Wat gebeurt er als de lambdasonde defect is?

Bij een defecte lambdasonde wordt er geen of verkeerde informatie doorgegeven aan de motor. Dit heeft als gevolg dat er veel meer brandstof wordt verbruikt en u vaker moet tanken. Het kan zelfs voorkomen dat de auto er helemaal mee ophoudt.

Wanneer moet de lambdasonde worden vervangen?

In sommige auto's zitten tegenwoordig twee lambdasondes. De levensduur per lambdasonde is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld hoeveel kilometers de auto maakt.

Moet uw lambdasonde worden vervangen of vraagt u zich dat af?

Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag.

 

© 2011 - 2024 Uitlaatsetje.nl gespecialiseerd in uitlaten katalysatoren en roetfilters. Laagste prijs en 3 jaar garantie. | sitemap | rss